Fixa till dina ögonbryn

Ögonbrynen har en överraskande stor betydelse för ditt utseende. Således är det stor skillnad mellan hårt noppade, tunna penndrag och vilt växande, kraftiga monobryn à la Frida Kahlo. Här följer emellertid en kortfattad guide in i ögonbrynens värld.

Ögonbrynens form

När det gäller helhetsintrycket kan rätt formade ögonbryn ge dig det lyft du saknar. För att hitta rätt ögonbrynsform ska du först identifiera formen på ditt ansikte. Exempelvis passar en skarpare böjd båge för det runda ansiktet. Börja med att med hjälp av en ögonbrynspenna markera startpunkt, toppunkt (där bågen böjer) och slutpunkt, detta är det så kallade gyllene snittet. Hjälp på traven kan du få från webben där det finns otaliga tips för snygga bryn. Använd pincett eller en ögonbrynskniv för att ta bort hår utanför ögonbrynslinjen.

Ögonbrynens färg

Därefter är det dags att fylla eventuella hack eller öppningar i bågen samt förstärka färgen. Med en ögonbrynspenna kan du skapa vattenfasta ögonbryn som har samma effekt som tatuerade hårstrån på huden, dock med möjligheten att avlägsna färgen med till exempel kokosolja. Köp hem det du behöver för att som ett proffs ge ditt ansikte ett lyft. Ett par snygga ögonbryn blir en snygg matchning till en bra outfit, de kan nästan ses som en accessoar.

About Author: Angela Stockiddo

Om oss

Söker du moderiktiga plagg så har du kommit helt rätt. Här finns det artiklar och inlägg som handlar om Mode. Du kommer att få tips om de senaste trenderna och vilka accessoarer som kommer vid olika säsonger.

Vi som skriver på denna sida har ett stort modeintresse och shoppar så mycket vi har råd till.

Välkommen till vår sida

Madeleine & Sara