Rätt träningskläder

Att köpa träningskläder handlar inte bara om att köpa det som är snyggt, de måste vara funktionella och lämpad för ändamålet. Det ställer högre krav på kvalité och funktionerna samt att det kan begränsa hur kläderna kan utformas. 

Sportamore och andra sajter som säljer träningskläder ser vi kläder beroende på kön, ålder och sport. Unisexkläder är inte så vanliga i sportvärlden. Män och kvinnors kroppar har olika former och träningskläder ska gärna krama formerna och vara bekväma samtidigt som de inte ska vara i vägen. Det betyder att sömmar och storlekar skiljer sig mellan män och kvinnor. Vill du dock träna i lediga plagg kan unisexkläder fungera men för joggning eller liknande behöver du kroppsnära plagg och då är det bättre att gå efter kön.

Till den stora fråga, vilka träningskläder behöver du i garderoben?

Jogga, promenad, yoga, gym

Vanligast är att köpa formsittande kläder för dessa typer av aktiviteter. Kläderna kan hålla kroppen på plats samtidigt som de inte är rörelserestriktiva. Du kan röra dig stort och mycket utan att kläderna hindrar dig. Ska du vara utomhus kan du behöva använda dig av flera lager, speciellt på vintern. Ull passar bra att ha närmast kroppen, det är toppen på att absorbera och sedan transportera bort fukt. Därefter ska du välja funktionsmaterial som också transporterar bort fukten. Bomull är ett sämre val då det håller kvar vätskan och kyler ned kroppen.

Fotboll, basket, styrketräning

Här är det vanligare med lössittande plagg. Även fast sporterna går lika bra att utöva i tajtare modeller, är det skönt att med plagg som fläktar lite mer. Just styrketräning passar lössittande plagg som bäst, där vill du inte ha någon kraft som håller tillbaka musklerna när du tränar. Det må vara en liten kraft men för dem som tränar hårt och tungt är det bättre om musklerna får spännas utan att behöva jobba mot kläderna.

About Author: admin

Om oss

Söker du moderiktiga plagg så har du kommit helt rätt. Här finns det artiklar och inlägg som handlar om Mode. Du kommer att få tips om de senaste trenderna och vilka accessoarer som kommer vid olika säsonger.

Vi som skriver på denna sida har ett stort modeintresse och shoppar så mycket vi har råd till.

Välkommen till vår sida

Madeleine & Sara