Vårda läder- och skinnskor

Läder- och skinnskor är riktigt snygga och passar perfekt för finare tillställningar. Men de är också de skor som kräver mest vård och underhåll om man vill ha lång användning av dem.

Skinn och läder är material som behöver fukt och näring för att må bra. Struntar man i vården kommer man till slut märka att skorna börjar tappa formen och att materialet börjar spricka. Produkter som behövs för detta kan man bland annat hitta i butiken Skolyx. Här följer några steg för bra skovård:

  • Fukta hushållspapper med ren bensin och torka av skorna för att avlägsna bland annat gammal skokräm.
  • Avlägsna skoband och eventuella lösa innersulor.
  • Tvätta upp skorna med en passande tvål (exempelvis lädertvål, skumtvål eller galltvål) in under rinnande vatten. Glöm inte att tvätta hela plösen.
  • Torka mycket noggrant med papper eller handduk.
  • Låt skorna torka ett helt dygn. Använd gärna skoblock under denna tid.
  • Applicera en lämplig skokräm med cirkelrörelser. Var noga med att även få in kräm vid sulkanten då fukt ofta kommer i kontakt med skorna här först.
  • Vänta fem minuter och applicera ytterligare ett lager.
  • Låt torka i 10-15 minuter och börja sedan borsta in krämen med en skoborste. Ju tätare borste desto bättre resultat. Man bör spendera omkring 2 minuter för varje sko för att få ett ordentligt resultat.

Med dessa steg kommer man inte bara underhålla skon och se till att den kan användas lång tid framöver, man kommer också att få ett riktigt snyggt par skor.

Hur ofta man behöver göra detta beror så klart på hur mycket användning skorna ser. Men gör man bara detta kommer man i regel se när det är dags för en ny behandling. Lite mer regelbunden underhåll man kan göra är att polera skorna efter var annat användningstillfälle.

About Author: admin

Om oss

Söker du moderiktiga plagg så har du kommit helt rätt. Här finns det artiklar och inlägg som handlar om Mode. Du kommer att få tips om de senaste trenderna och vilka accessoarer som kommer vid olika säsonger.

Vi som skriver på denna sida har ett stort modeintresse och shoppar så mycket vi har råd till.

Välkommen till vår sida

Madeleine & Sara