Matcha accessoarer

Både män och kvinnor bör tänka på hur accessoarerna passar ihop med varandra och med kläderna. Här kommer ett par tips man kan tänka på.

Unisex

Alla bör tänka på färgmatchning, det säger ju mer eller mindre sig själv, man kan antingen använda en komplementfärg eller en neutraliserande färg. Komplementfärger ligger mitt emot varandra på färgcirkeln och används för att förstärka effekten av närliggande färger, neutraliserande färger blir grått om man blandar dem samman.

En populär accessoar för både män och kvinnor nu för tiden är ju mobilen, och även den kan man matcha med sin outfit. Detta kan man göra genom olika skal och fodral.

Kvinnor

När man väljer ut accessoarer som smycken kan man komma ganska långt bara med att tänka på vilka material man använder. Reflekterande och glansiga material som metall och glas fungerar väldigt bra tillsammans med svarta kläder. Mer matta material som till exempel trä fungerar bra med mer färgade kläder.

Många menar att man ska matcha väskan med skorna, men det är absolut inget krav, det kan få det att se lite för genomtänkt ut. Vid formellare tillfällen kan det dock vara snyggt att göra en sådan matchning.

Män

För män talar man ofta om matchning när det gäller kostym och det finns ett par viktiga punkter man kan hänvisa till. Till att börja med ska skjortan alltid vara ljusare än både slipsen och kavajen. Bältets skinn bör matcha skorna, bästa sättet att få det resultatet är att köpa båda från samma tillverkare. Bältet bör även den matcha klockan, men då är det bältspännet man tänker på. Man kan även matcha manschettknapparna med slipsnålen om man planerar på att bära båda.

 

About Author: admin

Om oss

Söker du moderiktiga plagg så har du kommit helt rätt. Här finns det artiklar och inlägg som handlar om Mode. Du kommer att få tips om de senaste trenderna och vilka accessoarer som kommer vid olika säsonger.

Vi som skriver på denna sida har ett stort modeintresse och shoppar så mycket vi har råd till.

Välkommen till vår sida

Madeleine & Sara